Skip to main content

#UnArtOras (Artă pe panouri)

Expozitie de Arta 03.10.2016 - 04.10.2016

În luna martie imaginile a 50 capodopere ale picturii naționale au fost afișate pe panourile de publicitate din Chișinău, ca parte a unei campanii inedite de promovare a artei moldovenești. În plină stradă, locuitorii capitalei au putut descoperi creațiile maeștrilor artei naționale și au avut ocazia să se delicteze cu bogația culorilor plastice. Printre artiștii selectați pentru a fi expuși în cadrul campaniei se numără nume sonore ale picturii naționale precum: Mihail Grecu, Igor Vieru, Valentina Rusu-Ciobanu, Glebus Sainciuc, Eleonara Romanescu etc. În total, creațiile a 25 de artiști au fost selectate pentru replicare în cadrul proiectului.

Echipa
  Traian Chivriga
  Curator
Partners
 • "A fost o decizie firească pentru noi să susținem acest proiect frumos. Pentru că avem convingerea că publicitatea își are scopul nu doar de a promova bunuri și servicii, dar și de a educa societatea. Suntem siguri că proiectul #UnArtOras este o invitație frumoasă pentru publicul larg de a ne redescoperi patrimoniul artistic printr-o vizită la Muzeul Național de Arte Plastice, dar e și un mesaj pentru toți jucătorii din piața publicitară din Moldova de a se implica activ în promovarea adevaratelor valori a neamului nostru."

  Eugen Boico General Director Publicis Moldova
 • "Compania Financiară Prime Capital a acceptat să fie partener al Proiectului „#UnArtOraș”, deoarece considerăm ideile ce stau la baza proiectului actuale și importante: familiarizarea populației cu operele de artă a artiștilor plastici autohtoni va contribui la dezvoltarea nivelului de cultură generală. Iar schimbarea aspectului orașului, noi cei de la Prime Capital, având tangență directă cu domeniul imobiliar, o vedem ca o problemă acută. Deasemenea campania se plasează perfect cu strategia Companiei Prime Capital de responsabilitate socială."

  Carmina Vicol Director Executiv Prime Capital
 • Am creat acest proiect pentru că avem cu cine să ne mîndrim, pentru că Moldova a avut, are și va avea oameni care sunt maeștri în arta lor. Ei sunt acei care tot timpul sunt în căutarea frumosului, care nu acceptă compromisul, care își dedică întreaga lor ființă procesului de creație. #UnArtOras este un tribut adus creatorilor și un dar Chișinăuenilor.

  Traian Chivriga Director Executiv Vintage
 • Acest proiect nu va îmbunătăți aspectul Chișinăului, însă, va promova cultura noastră și, poate, astfel mai mulți chișinăuieni vor veni în sălile Muzeului Național de Arte pentru a savura aceste picturi pe viu.

  Tudor Zbarnea Director Muzeul Naţional de Artă al Moldovei
 • „Lansăm o campanie care vine să ne facă orașul mai frumos și să evoce creația celor mai recunoscuți artiști plastici din Republica Moldova”

  Monica Babuc Ministrul al Culturii Ministerul Culturii
 • Decizia de a participa  la o astfel de initiativa a fost una fireasca. Arta trebuie promovata! Iar panourile stradale sunt metoda cea  mai eficienta  de comunicare cu masele, când sunt folosite corect. Mult succes în continuare!

  Vasile Chirtoca Director General DAAC Hermes
 • UnArtOras este un proiect frumos pentru Chișinau, un proiect pentru educația artistică a copiilor noștri. Pentru că acum este posibil de a vedea capodoperele de la 25 autori moldovenei in aer liber. Sperăm că acest proiect va trezi în copiii noștri dorința de a veni la Muzeul Național de Arta ca sa deschidă pentru lor o lume frumoasă și talentată.

  Margareta Smițcaia Director-adjunct Varo-Inform
17
Recenzii
What media says
 • La evenimentul de lansare a proiectului au fost prezenți înalți oficiali, care susțin această idee. „Arta ne unește. Și indiferent de limba sau țara de origine, eu cred că acest tip de proiect va atrage mulți oameni care doresc să admire arta bună și cred că acest eveniment arată talentul care există în Republica Moldova”, a declarat James Pettit, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

 • Asupra acestui proiect s-a lucrat 25 de zile. Astfel, de astăzi, pe 50 de panouri publicitare din oraș veți putea regăsi picturi de-ale artiștilor: Mihai Grecu, Tudor Zbârnea, Andrei Sârbu, Andrei Mudrea, Sergiu Cuciuc, Valentina Rusu-Ciobanu, Mihai Petric și alții. Traian Chivriga, autorul proiectului, a ținut să mulțumească partenerilor acestei idei: „Am lucrat în regim fulger pentru ca să avem astăzi această expoziție. Astfel, Chișinăul va face parte din suita celorlalte orașe care au implementat asemenea acțiuni”...

 • Muzeul Naţional de Artă se extinde … în stradă. Vorbim despre un proiect inedit, ce vine să aducă operele din fondul picturii naţionale mai aproape de locuitorii şi oaspeţii Capitalei. Astfel, în curând, pe panourile publicitare din Capitală vor fi reproduse 50 de tablouri ale pictorilor moldoveni...

 • Dacă sunteţi obişnuiţi să mergeţi pe stradă cu nasul în telefoane şi cu capul în jos, s-ar putea să aveţi de pierdut. Mai uitaţi-vă şi la cer. Sau cel puţin la panourile din oraş, pentru că o mare parte din ele promovează în această perioadă pictura autohtonă în campania "Un art oraş"...

 • Jos reclama, faceti loc tablourilor. Ideea apartine unui tanar iubitor de frumos de la noi care a convins o companie de publicitate sa lase teren si pentru tablouri pe panourile publicitare. 50 de picturi ale artistilor de la noi au fost reproduse pe billborduri si pot fi admirate acum pe strazile Chisinaului...

 • Să aducă arta în spaţiul public. Asta îşi propun organizatorii campaniei sociale "UnArtOraş", care vor să reproducă pe panourile publicitare 50 de opere de artă din fondul picturii naţionale. Proiectul a fost lansat ieri şi are scopul de a valorifica patrimoniul artistic al ţării noastre. Primele panouri cu operele pictorilor moldoveni vor apărea la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Nicolae Dimo din Chişinău şi pe bulevardul Grigore Vieru.

 • „Lansăm o campanie care vine să ne facă orașul mai frumos și să evoce creația celor mai recunoscuți artiști plastici din Republica Moldova”, a afirmat Ministerul Culturii, Monica Babuc.

 • „Evident că inițiativa este salutabilă, în contextul în care se promovează arta din Republica Moldova. Pe de altă parte, eu susțin demolarea tuturor panourilor. Dar decât panouri publicitare evident că m-ai bine s-ar promova cultura.”

18
Contact us
Let's Talk