Skip to main content

La Datorie

Expozitie de Arta 16.02.2017 - 28.02.2017

La Datorie” este un proiect de arta contemporană ce își propune să dea o formă foarte concretă unui eveniment pe cât de grav pentru economia Republicii Moldova, pe atât de abstract în minţile noastre. Faptul împlinit și repercusiunile dispariţiei din sistemul bancar din Republica Moldova a un miliard de dolari a format subiectul proiectului “La Datorie”. “La Datorie” este o instalație din două piese care se completează semantic și vizual în care poți vedea ce înseamnă în realitate un miliard de dolari și cum cetățeni de rând înțeleg ce înseamnă pentru ei o datorie. “La Datorie” este o chemare la conştientizare a ceea ce am pierdut și ceea ce avem de recuperat. Instalația ne trimite cu gândul spre ceea ce numim obligație morală și obligație financiară, practic aici se intersectează cele două sensuri ale cuvântului ”datorie”. Datoria fianciară și Datoria față de țară sunt prezente concomitent în instalația propusă de artist. Spectatorul este invitat la un exercițiu cognitiv în care, contradicția de termeni intersectându-se, capătă un nou sens.

Echipa
  Stefan Esanu
  Artist
  Traian Chivriga
  Curator
Partners
 • O valoare adaugată a artei contemporane constă în capacitatea de a pune întrebari și oferi spațiu pentru contemplare, transmițând privitorilor responsabilitatea de a formula răspunsuri. Într-o societate democratică gândirea critica, libera exprimare, dialogul social și participarea la guvernare sunt drepturi fundamentale și o responsabilitate a cetațenilor. Fără acestea, dezvoltarea socială, de obicei, întârzie.

  Simone Giger Director, Biroul de Cooperare al Elvetiei in Republica Moldova Swiss Agency for Development and Cooperation
Contact us
Let's Talk