Skip to main content

Gulliver Înlănțuit (Dinamo)

Pictura Murala 23.07.2016 - 01.08.2016

Lucrarea are dimensiunele 120 metri lungime și 12 metri înălțime, situată pe strada Lazo pe peretele stadionului Dinamo. Murala îl identifică pe Gulliver din romanul lui Jonathan Swift, un personaj cu un istoric de câteva secole, care a devenit prizonier a personajelor moderne de animație. La murală s-a lucrat timp de 7 zile și 6 nopți. 

Echipa
  Traian Chivriga
  Curator
  Dmitri Potapov
  Artist
  Nikitin Alexandru
  Fotograf
Partners
 • Au fost 10 zile de nebunie totală, trei oameni ajutați de prieteni au încercat să facă dintr-un perete gri ceva drăguț, cu o istorie aparte, care să placă copiilor. Noi am ales să îl reprezentăm pe Guliver acaparat de desene animate moderne, astfel să arătăm că modernul acaparează trecutul și noi trebuie să acceptăm schimbările, chiar dacă uneori nu ne place și este greu. Este un manifest față de tot ce se întâmplă în oraș. Trebuie să lăsăm în spate trecutul și să mergem doar înainte.

  Traian Chivriga Manager Vintage
Recenzii
What media says
 • Pe parcursul a 10 zile, artistul Dmitrii Potapov, alături de Traian Chivrigă și Alexandru Nichitin, ajutați de prieteni au lucrat pentru a dărui Chișinăului acest perete pe care sunt reprezentate personaje din povești și desene animate. Protagonistul lucrării este Guliver, uriașul care a ocupat o mare parte a muralului.

 • Peretii jerpeliti ai capitalei prind culoare. Cativa tineri creativi au desenat o pictura murala de 120 de metri pe zidul care inconjoara stadionului Dinamo . Lucrarea a fost realizata timp de o saptamana, iar in aceasta seara a fost inaugurata.

   

 • Personaje din desene animate precum Simpsons, Futurama, South Park, Adventure Time și Scooby Doo au „invadat” peretele stadionului Dinamo din Chișinău, la intersecția străzilor Serghei Lazo și Alexei Sciusev. Autorii enormului graffiti au lăsat și un mesaj optimist: „Totul o să fie bine!”.

 • Chişinăul prinde culoare. O pictură murală, de 120 de metri, a fost desenată pe peretele stadionului Dinamo. Costurile lucrărilor se ridică la aproape 100 de mii de lei. Banii au fost oferiţi de către un agent economic.

 • Pictura murală are o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi şi este una dintre cele mai mari din Capitală. Aceasta este prima dintr-o serie de 25 de picturi murale, pe care tinerii îşi propun să le facă cu ocazia aniversării Independenţii Republicii Moldova. Autorii spun că astfel vor să promoveze arta, să atragă turiştii şi să facă oraşul mai frumos

 • Chișinăul prinde culoare mai mult ca niciodată. Pe peretele stadionului Dinamo din Chișinău, la intersecția străzilor Serghei Lazo și Alexei Sciusev, și-au dat întâlnire mai multe personaje ale copilăriei noastre. Pe coloratul perete poți întâlni personaje precum Simpsons, South Park, Pink Panther, Mickey Mouse, Scooby Doo și altele. Pictura murală încă nu este gata, acest lucru a fost comunicat de către autori chiar pe perete scriind „work in process”.

 • Proiectul social „UnArtOraş” are continuitate. După ce în luna martie o parte din panourile publicitare au fost înlocuite cu reproduceri din arta plastică naţională, în această seară, în capitală a fost inaugurată o imensă pictură murală, plină de culoare şi imaginaţie.

 • Proiectul #UnArtOras l-a dus pe Guliver la Chișinău  într-o viziune plastică inedită. Este vorba de o pictură transpusă pe un perete de 120 de metri, care a fost inaugurată ieri, 1 august. PicturaMurale se află pe peretele lateral a stadionului Dinamo.

18
Contact us
Let's Talk