Skip to main content

Presa

Noi animăm spații pentru ca tu să te îndrăgostești de acest oraș, să zâmbești mai mult și să fii inspirat să faci lucruri frumoase. Totul vine din dorința de a schimba și a face lumea mai bună. Nu creăm de văzul și gura lumii, dar credem că despre asta trebuie să fie scris și trebuie să fie citit.

Toate
 • Proiectul #UnArtOras l-a dus pe Guliver la Chișinău  într-o viziune plastică inedită. Este vorba de o pictură transpusă pe un perete de 120 de metri, care a fost inaugurată ieri, 1 august. PicturaMurale se află pe peretele lateral a stadionului Dinamo.

 • Pe parcursul a 10 zile, artistul Dmitrii Potapov, alături de Traian Chivrigă și Alexandru Nichitin, ajutați de prieteni au lucrat pentru a dărui Chișinăului acest perete pe care sunt reprezentate personaje din povești și desene animate. Protagonistul lucrării este Guliver, uriașul care a ocupat o mare parte a muralului.

 • Chișinăul prinde culoare mai mult ca niciodată. Pe peretele stadionului Dinamo din Chișinău, la intersecția străzilor Serghei Lazo și Alexei Sciusev, și-au dat întâlnire mai multe personaje ale copilăriei noastre. Pe coloratul perete poți întâlni personaje precum Simpsons, South Park, Pink Panther, Mickey Mouse, Scooby Doo și altele. Pictura murală încă nu este gata, acest lucru a fost comunicat de către autori chiar pe perete scriind „work in process”.

 • Personaje din desene animate precum Simpsons, Futurama, South Park, Adventure Time și Scooby Doo au „invadat” peretele stadionului Dinamo din Chișinău, la intersecția străzilor Serghei Lazo și Alexei Sciusev. Autorii enormului graffiti au lăsat și un mesaj optimist: „Totul o să fie bine!”.

 • Chişinăul prinde culoare. O pictură murală, de 120 de metri, a fost desenată pe peretele stadionului Dinamo. Costurile lucrărilor se ridică la aproape 100 de mii de lei. Banii au fost oferiţi de către un agent economic.

 • Proiectul social „UnArtOraş” are continuitate. După ce în luna martie o parte din panourile publicitare au fost înlocuite cu reproduceri din arta plastică naţională, în această seară, în capitală a fost inaugurată o imensă pictură murală, plină de culoare şi imaginaţie.

 • Pictura murală are o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi şi este una dintre cele mai mari din Capitală. Aceasta este prima dintr-o serie de 25 de picturi murale, pe care tinerii îşi propun să le facă cu ocazia aniversării Independenţii Republicii Moldova. Autorii spun că astfel vor să promoveze arta, să atragă turiştii şi să facă oraşul mai frumos

 • Peretii jerpeliti ai capitalei prind culoare. Cativa tineri creativi au desenat o pictura murala de 120 de metri pe zidul care inconjoara stadionului Dinamo . Lucrarea a fost realizata timp de o saptamana, iar in aceasta seara a fost inaugurata.

   

 • „Lansăm o campanie care vine să ne facă orașul mai frumos și să evoce creația celor mai recunoscuți artiști plastici din Republica Moldova”, a afirmat Ministerul Culturii, Monica Babuc.

 • Să aducă arta în spaţiul public. Asta îşi propun organizatorii campaniei sociale "UnArtOraş", care vor să reproducă pe panourile publicitare 50 de opere de artă din fondul picturii naţionale. Proiectul a fost lansat ieri şi are scopul de a valorifica patrimoniul artistic al ţării noastre. Primele panouri cu operele pictorilor moldoveni vor apărea la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Nicolae Dimo din Chişinău şi pe bulevardul Grigore Vieru.

 • Jos reclama, faceti loc tablourilor. Ideea apartine unui tanar iubitor de frumos de la noi care a convins o companie de publicitate sa lase teren si pentru tablouri pe panourile publicitare. 50 de picturi ale artistilor de la noi au fost reproduse pe billborduri si pot fi admirate acum pe strazile Chisinaului...

 • „Evident că inițiativa este salutabilă, în contextul în care se promovează arta din Republica Moldova. Pe de altă parte, eu susțin demolarea tuturor panourilor. Dar decât panouri publicitare evident că m-ai bine s-ar promova cultura.”

 • Dacă sunteţi obişnuiţi să mergeţi pe stradă cu nasul în telefoane şi cu capul în jos, s-ar putea să aveţi de pierdut. Mai uitaţi-vă şi la cer. Sau cel puţin la panourile din oraş, pentru că o mare parte din ele promovează în această perioadă pictura autohtonă în campania "Un art oraş"...

 • Muzeul Naţional de Artă se extinde … în stradă. Vorbim despre un proiect inedit, ce vine să aducă operele din fondul picturii naţionale mai aproape de locuitorii şi oaspeţii Capitalei. Astfel, în curând, pe panourile publicitare din Capitală vor fi reproduse 50 de tablouri ale pictorilor moldoveni...

 • Asupra acestui proiect s-a lucrat 25 de zile. Astfel, de astăzi, pe 50 de panouri publicitare din oraș veți putea regăsi picturi de-ale artiștilor: Mihai Grecu, Tudor Zbârnea, Andrei Sârbu, Andrei Mudrea, Sergiu Cuciuc, Valentina Rusu-Ciobanu, Mihai Petric și alții. Traian Chivriga, autorul proiectului, a ținut să mulțumească partenerilor acestei idei: „Am lucrat în regim fulger pentru ca să avem astăzi această expoziție. Astfel, Chișinăul va face parte din suita celorlalte orașe care au implementat asemenea acțiuni”...

 • La evenimentul de lansare a proiectului au fost prezenți înalți oficiali, care susțin această idee. „Arta ne unește. Și indiferent de limba sau țara de origine, eu cred că acest tip de proiect va atrage mulți oameni care doresc să admire arta bună și cred că acest eveniment arată talentul care există în Republica Moldova”, a declarat James Pettit, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Contact us
Let's Talk